Länkar

Jag är tyvärr ingen superflitig bloggläsare. Jag följer bara en handfull någorlunda regelbundet – tycker därigenom att de är hyfsat läsvärda – och tipsar er sålunda om att besöka följande:

Andreas Bergh är nationalekonom, dock inte av den här trista dogmatiska sorten (både vad rör form och substans). Befinner sig i skärningspunkten mellan ekonomi, statsvetenskap och sociologi, är typiskt sansad i sina analyser.

Richard Öhrvall är statistiker/statsvetare. Uppdaterar tyvärr ungefär lika sällan som undertecknad, men är i gengäld då alltid rolig, relevant och intressant.

Ekonomistas är en gruppblogg där ett gäng smarta nationalekonomer är samlade; såväl mer allmänt hållna samhällskommentarer som mer forskningsorienterade inlägg och synpunkter.

The Monkey Cage är också en gruppblogg, den här gången med ett statsvetenskapligt fokus.

Crooked Timber är även det en gruppblogg, med hyggligt blandad inriktning.

Henrik Oscarsson är statsvetare med inriktning mot val och offentlig opinion.

Jim Johnson är professor i statsvetenskap som driver en, ehm, eklektisk blogg, där huvudinriktning är ”politik och fotografi”, men där läsaren får sig till livs rätt många kommentarer till amerikansk politik.

Henry Bäck är förvaltnings-/kommunprofessor emeritus, och pga. detta, en lite lös kanon som skriver om allt mellan himmel och jord, såväl forskningsanknutet som mer privat. Glimtvis bland det mest underhållande en stackars statsvetare i periferin kan läsa.

Peter Santesson är statsvetare, men bloggen får kanske snarare ges etiketten ”den enda vettiga/riktiga, roliga, underhållande och tankeprovocerande popsociologiska bloggen i Sverige”. Ungefär så. Typ.