Ny krönika: Nybildade partier – blåslampa för de etablerade

Lokala partier ser ut att slå något slags rekord under detta valår. Eftersom jag en gång i tiden skrev en bok om just lokala partier, händer det att jag får frågor om dem. Den vanligaste handlar om varför de blir fler. Mina fem cent om den frågan, försökte jag sammanfatta här. Den näst vanligaste är om lokala partier är bra eller dåliga för demokratin. Om det kan man förstås säga många saker, men i dagens krönika i Södermanlands Nyheter fokuserar jag på en positiv aspekt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s