Ny publikation: insyn, ansvarsutkrävande och kontroll när det kommer till kommunalt ägda företag

Nyligen publicerades boken Hybridity in the Governance and Delivery of Public Services (ed Bonomi et al, utgiven på Emerald). Där medverkar jag, Anna Thomasson och Richard Öhrvall med kapitlet  ”Issues on Transparency, Accountability and Control in Hybrid Organizations: The Case of Enterprises Owned By Local Government”. Grundade i en ingående fallstudie av en större svensk kommun, är en av våra ambitioner att introducera fenomenet ”kommunalt ägda företag” till en bredare internationell publik, samt påvisa de bekymmer och dilemman som finns förenade med den här organisationsformen när det kommer till just genomskinlighet/insyn, ansvarsutkrävande och styrning/kontroll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s