Gästblogg på Curie: hur är det ställt med normen om opartiskhet i akademin?

I sommar har jag fått förtroendet att vara gästbloggare för Vetenskapsrådets tidning Curie. Jag har lovat att veva lite grand kring ”utvecklingsområden” inom högskolesektorn, om korruption i välfärdsstater, samt kanske skriva någon rad om det förestående valet.

I det första inlägget rider jag in på inte mindre än två – nej, faktiskt tre – käpphästar: 1) att jävsregler ofta misstolkas, 2) att fulrekryteringar i det offentliga måste upphöra, och 3) att det är önskvärt om anställda slår larm när de ser brott mot de två föregående sakerna i syfte att skapa bättre fungerande verksamheter.

Länk till första blogginlägget

Länk till den lite mer, ehm, ”avslappnade” privata biografin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s