Ny krönika: effektivt ansvarsutkrävande kräver även utvärdering av opposition

Har begått en krönika som publiceras såväl i Sörmlands Nyheter som i Eskilstuna- Kuriren. Temat: när vi till hösten ska bestämma oss för om sittande majoriteter i kommunerna ska få förnyat förtroende eller inte, har vi också ett ansvar att tänka igenom ett varv om oppositionen verkligen är värd vår röst.

Detta kräver att vi inte enbart tänker i termer av ”majoriteten har misskött sig, och ska bort”, utan att vi också anstränger oss för att ta reda på om oppositionspartierna skött sig under mandatperioden. Först därefter kan vi också göra bedömningen att de kommer att förmå styra kommunen på ett bättre sätt än sittande majoritet. Så, att slentrianrösta mot sittande majoriteter, duger inte, om vi vill ha effektivitet i ansvarsutkrävandet.

https://www.ekuriren.se/kronikor/granska-oppositionen-som-majoriteten/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s