Ny antologi: ”Att äga framtiden”

Min arbetsplats de gångna nio åren, Centrum för kommunstrategiska studier (vid Linköpings universitet), fyller 20 år i år. Bl.a. som ett led i detta firande, publiceras boken Att äga framtiden: Perspektiv på kommunal utveckling, som redigerats av Josefina Syssner med flera.

Själv medverkar jag med två kapitel. Dels ”Toppolitikers arbetsmiljö och hälsa: Begär vi för mycket av våra lokala ledare?”; dels ”Den kommunala självstyrelsen: En vacker princip som får ge vika för statsmaktens pragmatism?”.

Normalt brukar krönikor och debattartiklar bli utfall av min vetenskapliga produktion, för att popularisera och nå ut med forskningsresultaten till en litet bredare publik. Men just i de här två fallen är det tvärtom. Idéerna till dessa bokkapitel växte fram vid författandet av krönikor och debattartiklar. Det första kapitlet bygger vagt på tankar som ventilerades i ”Ingen hälsokur vara toppolitiker” samt ”Lokala toppolitikers arbetsmiljö berör oss alla”; det senare på miniessän ”Ständig statlig jaktsäsong på kommunernas självstyrelse”.

EDIT: Båda texterna kan nu laddas ned.

Erlingsson-Begar-vi-for-mycket-av-vara-lokala-ledare

Erlingsson-Odalen-Den-kommunala-sjalvstyrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s